Det snöar!!!

Igår var det en riktigt mysig dag här hemma! Vi började med att ta ett jul-bad med jul-bubbelbiten från Lush, vattnet blev alldeles rött med massor av glitter i :)
Sen gjorde vi oss klara och for iväg till Opalen för att köpa advents-fika till Hampis. Vi hämtade upp Frida på vägen och sen gjorde vi ett stopp på Ljusboden innan vi for till Hampis.
På Ljusboden måste man handla varje jul, de obligatoriska grötljusen och ett annat ljus. Iår köpte vi 4st refiller till våra grötljus och sen hittade jag ett jättefint blockljus med en "julflicka" på.
Fikat i hampis var mysigt och min favoritvovve Aiden var glad och galen som vanligt.

Sen for vi hem och jag tog tag i disken och sedan lagade jag en mysig middag med adventsstaken tänd. Vi hann till och med dricka glögg en stund efter maten.

Men idag kom nästan det bästa, det har äntligen börjat snöa efter två veckors slask! (All den fina snön vi hade innan smälte bort) Nu ska jag äta lite och sedan börja med mitt plugg.

 






Och såhär långt har jag hunnit med broderiet:


1:a advent imorgon

Idag har jag varit på stan och rännt med Sandra. Jag hittade en julklapp till min sambos yngsta lillasyster så det var ju lyckat :) Men jag köpte mest saker till mig själv... ehh.  0:-)
I alla fall så köpte jag ett litet arrangemang med Cult Design-grejer (burken/skålen eller vad man ska kalla den fyndades faktiskt på Kupan för 10kr!!! Resten köptes för dyr penning på Buketten), juligt te, julkaffe till sambon, glögg och två jättebilliga burkar på Åhléns.
Imorgon blir det ett besök på ljusboden och sedan adventsfika med svärmor i Hampis! :D
Som ni ser är nu adventsstaken fixad så jag är redo inför imorrn :)


Äntligen!

Idag har jag julpyntat. Jag började dagen med att hämta enris utanför Hampis och gå en promenad med min favoritvovve Aiden medan sambon rotade i garaget efter sin kupévärmare.
Han hittade inte kupévärmaren men jag hittade tillslut både enris och gulliga hjortspår.

Sen har jag städat resten av dagen och pyntat överallt och spelat julmusik :D Jag hittade ett grötljus från Ljusboden som inte var uppbränt i fjol så det har jag haft tänt hela eftermiddagen nu och det luktar underbart.
En och annan julmust har naturligtvis slunkit ner under tiden :)
Äntligen är allt uppe och jag tror detta kommer bli den bästa julen någonsin!


Luleå

Idag har jag besökt Luleå tillsammas med tjejen bakom http://krakor.blogg.se och handlat diverse julpyssel och pynt. Vi började med att gå på Lagerhouse (som för övrigt nästan har för mycket "roliga" saker så att man blir lite off) där köpte jag ett grönt julklappspapper med hjärtan på och 3 olika snören samt ett rött ljusfat i plast för 20kr (!). Sen gick vi på Lush där jag köpte en jul-bubbelbit med massa rött glitter.
Nästa mål var Tiimari och där gick vi runt 200 varv och sökte efter små pyssliga saker, jag köpte lite smalt guldband till mina julkort och guldpumlor i plast att ha till dekoration i skålar och liknande. Jag passade även på att köpa en guld och en silverpenna till julkorten, och tomma etiketter till julklapparna.
Sen gick vi till Indiska där Frida köpte flera vackra pumlor och jag köpte en pumla till mitt ljusfat och lite annat krafs. Vi avslutade med att gå på HM eftersom jag skulle köpa ett stort halsband till min julklänning.
Jag har gjort de sista julkorten ikväll men jag lägger nog upp foton på detta imorgon.

Imorgon ska jag städa och julpynta så då tänkte jag lägga upp lite bilder från det också :)

Har du allt du behöver inför 1:a advent?

Hej på er! Jag tänkte tipsa om några fina saker som kan vara bra att ha nu till på söndag (förutom adventsljusstaken då), särskilt om man ska baka! Själv ska jag defenitivt köpa formen från Åhlens för praliner och de fina kakmåtten med nordiska djur från ikea äger jag redan :)
Om någon undrar redan nu vilket recept på praliner man ska utgå ifrån iår så kan jag varmt rekomendera att använda sig av Allers recept som finns med även i årets upplaga av Allers jultidning. Jag och sambon brukar göra tryffel med olika smaker, ifjol blev det apelsin, kaffe, whisky och vit choklad och dom var väldigt uppskattade!


Sen vill jag också passa på att tipsa om att IKEA har en del roliga jultävlingar som jag har tänkt vara med i. Man kan bl.a göra en egen önskelista och vinna den eller göra en bra julmusik-spellista på Spotify och vinna 1000kr på IKEA och det tror jag de flesta vill ha :) är du intresserad finns länken här: http://www.ikea.com/ms/sv_SE/kampanj/fy10/gillajulen/index.html


Broderi

Det tar sig sa... ehm. mordbrännarn'.... Hursomhelst så arbetar jag på mitt broderi nästan varje dag så det går frammåt! Tur att det är så himla roligt, jag är då inte leds än så länge i alla fall :)
Här kommer lite bildbevis:


Jag har även sytt gardinkappan till "data-rummet" och jag hängde upp den när den var klar för den var väldigt svårsydd (tyget gled och hade sig) så jag ville inte behöva stryka-om den flera gånger... Men jag har inte julpyntat någonstans! Bara hängt upp kappan... :)

På fredag, när jag har skrivit en tenta, så får jag ÄNTLIGEN BÖRJA JULPYNTA!!! I alla fall advents-pyntet ;)

Julmusik

Idag har jag suttit och knåpat ihop årets julspelningslista på Spotify. Tidigare år har jag spelat från mp3-låtar på mina andra dator men eftersom jag aldrig har igång den längre så ville jag se om jag kunde göra en ny på Spotify. Det blev lite annorlunda mot min vanliga spelningslista men kärnan är samma :)
Det kommer säkert att tillkomma mycket under tiden men adda den gärna till dina andra spellistor på Spotify genom att klicka på länken:

Julmusik

Snart är det dags!

Jag vill ha tillbaka snön! (den vi hade regnade bort...) och jag vill att denhär veckan ska gå fort så att jag får börja julpynta nästa helg! :D
I stan har kommunen satt upp ljusslingorna i hela stan och den stora granen på medborgarplatsen, det är riktigt mysigt! På jobbet har vi börjat ta fram julkampanjen, senapen, saffran och fina presentkartonger med härliga hudvårdsprodukter :D Ikväll ska jag sy julgardinen till dator-rummet och igår inhandlades en back med julmust - det godaste sättet att dricka julmust på!
Dessutom har jag gjort det ultimata för min julstämning - bytt väckningssignal på mobilen till julsångerna "Let it snow, let it snow let it snow" och "It's the most wonderful time of the year", så nu jävlarimej är det snart jul!!!

Julbloggar

Här finns flera andra julbloggar som jag brukar läsa:

Julbloggar

Dagens pyssel

Idag blev jag väldigt sugen på att pyssla när jag kom hem från stan, det finns så mycket fina julsaker överallt!
Jag köpte en jättevacker blomma på Buketten till sovrummet med en vit kruka till, men det är ju inte direkt någon julsak så därför talar vi inte mer om det nu :)
Jag har i alla fall fortsatt pyssla lite med dom saker jag har hemma nu så det blev några till julkort och tändsticksaskar, håll till godo:










Önskelista

Tänkte posta min önskelista här på bloggen istället för att tvingas skicka runt den och skriva ut den till alla som vill ha den :) 

  • Rosendahl Grand Cru-grejer t.ex. Ugnsform, Caféglas 4-pack, ljuslyktor.
    (Jag har redan 6st små glas, ett runt serveringsfat, de genomskinliga kopparna, vattenkaraffen, kryddgrejerna, snapsglasen, äggkopparna och 3 olika stora skålar om det är någon som funderar på det...)

  • Påslakanset, Percale eller Satin i färger som biege, grå, lila, rosa.

  • T-shirt från Megastore t.ex: Hello Kitty Superhero, Futurama, Girlpower, Wonderwoman. Stl. M Tjej.

  • Morgonrock i velour. Ljusrosa och mörklila är fina färger.

  • Nagellack helst Mavala.

  • En bra ögonfransböjare, perplex eller vad nu märket heter.

  • Det stora, svarta smyckes-trädet från Åhléns.

  • Presentkort går alltid hem, gärna från lindex för att köpa underkläder.

  • Pilgrim charm-armband (det smala) med berlocker i guld.

  • Velourdress från Lindex stl. S. Korallfärgad.
  • Överdragsbyxa/presentkort på intersport/stadium.
    Locktång/plattång i ett - Babyliss iCurl eller Björn Axén Straight and Curl
    Eltandborste från Apoteket
    Smycken
    Smink
    Kalender



Snabbfrågor om julen

Hittade denna för ett tag sedan hos http://dorpansjulblogg.blogspot.com/ och tänkte fylla i en egen:

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej!

Bakar du något till jul? Vad?
Jag kanske inte bakar så mycket på egen hand, det är min sambo som är hjärnan bakom allt julbak men vi brukar göra det tillsammans.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Egenproducerat.

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Den är en gammal vit i keramik som jag har fått av mamma, i övrigt har den röda ljus och lav som man ska ha i en traditionell adventsljusstake. Sånna där små svampar har jag också i.

Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Ljusstake i köket och stjärnor i resten av rummen.

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?...eller vad?
Jag varierar och blandar, har ibland olika teman i olika rum.

När julpyntar du hemma?
Jag håller ut till 1:a advent och då sätter jag upp gardiner och adventsljustaken och kanske nån mer jultextil. Resten får komma upp senare, eftersom och julgranen brukar komma ungefär en vecka/några dagar innan julafton.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Har bara bott i min lägenhet i 2 år så det är lite svårt att säga...

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Mina "renpumlor" från åhlens.

Har du ett färgtema i granen?
Ifjol hade jag det, rött/guld, men jag tycker egentligen bäst om att blanda, gillar dock mest klassiska/gammeldagsa pumlor och pynt.

Levande gran eller plastgran?
Levande.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv?
Det blir mest att äta mat hela tiden...

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Blossas lättglögg.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner.

Vilken är din favoritjulskiva?
Skiva, eh, spotify blir det iår, annars blandar jag mp3-låtar och gör egna julskivor.

Vilken är din favoritjullåt?
Jag tror att det är Let it snow let it snow let it snow med Dean Martin va?

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Skinka och senap.

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Japp, men nu börjar det bli tråkigt... kontigt nog ;)

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Tomteverkstan men kanske även askkungen som jag faktiskt har grinat till, hmm...

Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Jo, fast det är trist, tror det är medan man väntar på maten eller väntar på julklapparna...

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Nej det har jag inte.

Har ni tomte hemma?
Tomte-masken är lite härjad där jag firar jul så nu tror jag inte någon brukar ställa upp längre :)

Köper du julklappar till många?
Ganska?

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Blandat.

Roligast att få i sin julklapp?
Nåt man inte ens visste att man önskade sig.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Ingen aning... 

Alkoholfri glögg eller med alkohol?
Utan såklart!

Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?
Egen till själva kakorna som ska ätas, köpes till prydnader och att äta som den är.

Glitter i granen runt om eller uppifrån och ner?
runt om såklart.

Dopp i grytan eller inte?
ETT MÅSTE med tunnbröd, skinka, senap och smör!

Tomten kommer med klapparna eller ligger dom under granen?
Under granen. Tomten delar bara ut. Om han är med, han brukar inte vara det numera.

Rim på klapparna eller bara juletikett?
Bara juletikett. Gillar inte det där med rim...

Jenny Nyström-jul eller amerikansk jul?
Ehh, vanlig traditionell svensk jul tack?

Fira jul hemma eller hos någon annan?
Hos svärföräldrarna.

Lussebulle eller pepparkaka?
Lussebulle, pepparkaka är inte så gott egentligen.

Knäck med eller utan mandel?
Utan.

Carolas eller Mariah Careys julsånger?
Ogud, helst ingen av dom. Gillar oldies.

Äta först och klappar sen eller klappar först och äta sen?
Definitivt äta först. Klapparna ska komma sist!

Julstjärnor eller hyacinter?
Julstjärnor, min sambo (och även jag) gillar inte saker som luktar som mycket som hyacinter.

Granen in den 23:e eller långt innan dess?
Om min sambo får välja så är det den 23:e, om jag får välja så är det en vecka innan så vi brukar kompromissa nånstans mittemellan.

Köpeglögg eller hemmagjord?
Köpes.

Mandel eller hasselnötter till glöggen?
Russin.

Lussekatter med eller utan russin?
Helst proppat med russin.

Julkort med brevbäraren eller som e-post?
Hemmagjorda kort med posten.

Julmust eller mumma till julbordet?
Vad fasiken är julmumma? Självklart ska det vara julmust!

Kungsgran eller vanlig skogsgran?
Vanlig. Men inte skulle jag ju grina om jag fick en kungsgran...

Paket till alla eller bara barnen?
Ja, till alla såklart för annars skulle ju ingen få klappar där jag firar, alla barnen börjar bli stora ju.

Paketen ska var inslagna i affären eller det gör jag själv?
Gör själv!

Knäck eller ischoklad?
Föredrar knäck men äter inte så mycket sånnt heller. Jag gillar praliner och mandariner!

Risgrynsgröt eller ris a la malta?
Risgrynsgröt, det sistnämnda är skitäckligt. Fast risgrynsgröten är nog det äckligaste man äter på julafton eftersom man alltid redan är proppmätt på julmat.


Pysselkväll

Idag hämtade jag ut mitt paket från Panduro så jag kunde självklart inte hålla mina fingrar i styr. Jag har suttit och gjort julkort och druckit julmust fram tills nu (01.36) fy skäms på mig! :)
Här kan ni få se lite smakprov i alla fall, det blev några stycken men jag ska göra måånga julkort iår så det kommer bli fler. Sen kastar jag också upp en bild på hur långt jag kommit på broderiet, har broderat väldigt mycket i Umeå med Malin, framför TVn.




I'm back!

Veckan i Umeå var jättebra men det är skönt att komma hem också :)
Igår besökte jag stan i Umeå med Malin och Sandra, vi drog runt och sökte party-outfits till deras besök på kårhusets fredagsevenemang, sen gick vi in på varje "oooh!"-affär som jag hittade med inredning och julgrejer.
Jag hade inte så många kronor att handla för men jag hittade en supermysig affär, Mias Lustgård, som jag bara var tvungen att köpa något från! Så det blev 4 små pumlor. De hade andra jättevackra pumlor men de var för dyra för min lilla budget :)
Igår premiär-drack jag även julmust! Köpte en 50cl glasflaska på Konsum och drack medan sambon bakade kakor.







Idag har jag hämtat ut mitt paket från Panduro som kom medan jag var i Umeå. Så idag kaaaanske jag får börja med några julkort om jag är duktig och läser mycket läkemedelskemi först...

 


Umeå

Ikväll åker jag till Umeå för att göra kemi-laborationer så det kommer nog inte bli så mycket uppdateringar här på bloggen. Jag kanske tar med mig mitt broderi så att jag har något att pilla på :) På fredag tänkte jag hänga med Malin och Sandra på stan och se vad Umeå har att erbjuda i shopping-väg, kanske man hittar några fina julprydnader? :) På fredagkväll kommer jag hem i alla fall! Byebye!

Snööö!

Äntligen kommer snön i stora lass! :)



Tuffa tider

Hej hej mina vänner!

Jag vill bara posta ett litet inlägg här och förklara att jag inte har kunnat uppdatera och jobba med bloggen så mycket som jag har velat i veckan. Så om ni undrar varför det har varit glest med inlägg så är det helt enkelt för att det har varit för mycket skola/politiska uppdrag/hemma/sambo/jobb/sjukdom, sådär som ni vet att det kan vara ibland...
Jag har inte startat något nytt pysselprojekt men däremot har jag spenderat så mycket tid jag har kunnat med mitt broderi, och det tar sig! Om det inte hade varit så dyrt (300kr) så hade jag velat beställa strumpa nr.2 nu direkt... jag tror nämligen att det finns en chans att jag skulle hinna klart två stycken till jul :)

Dessutom tog jag, efter flera veckors (!) velande, och beställde material till mina julkort från Panduro igår så nu är det bara att vänta på dom :)

Här kommer lite bildbevis på broderiet:


Julgardiner och kransmakeri

Gårdagens baravader innehöll mycket julpyssel trots att det var "tenta-dag" för min del, men man måste ju vara lite ledig efter en sådan kraftansträngning!
Jag började med att besöka gallerian och Ohlssons Tyger direkt efter tentan där jag köpte julgardiner till köket, metervara till datorrummet och en matchande ugnsvante och kärlhandduk till köket.
I köket ska det bli röda panelgardiner med hjärtan och i datorrummet blir det en grå/svart kappa med snökristaller på. Efter tygaffären gick jag ner till Laitis och köpte grön spoltråd och arbetshandskar till "kransbinderiet" som Sandra hade bjudit in mig till.

Kl 20.00 traskade jag iväg (typ 30m) till Sandra där hon visade mig hur man bär sig åt för att göra riktigt fina kransar! Dock blev väl inte mina riktigt lika runda och fina som hennes... men övning ger färdighet! Jag gjorde i alla fall en stor med granris till svärmor och en i mossa till mig, riktigt mysigt! Johanna var med som moraliskt stöd och dokumenterade alltihop med våra kameror.
Efter lite spindeldödande och barrstick drack vi glögg och surrade nästan enda tills spöktimmen började.
Här kommer lite bildbevis:


Mera tips

Lush bubbelbitar och badbomber är ett måste året om, men särskilt nu till jul då dom kommer med sina speciella julgrejer! Surfa in på www.lush.se och välj ut vilka du ska köpa iår :) P.s För er som inte har badkar finns speciella kakor man kan lägga i duschen också. D.s.


Lördagens pyssel

Igårkväll blev jag kreativ. Jag drog med mig sambon (som lyfthjälp) ner i källaren för att leta rätt på mina gamla bokmärken (hittade naturligtvis några andra saker också som gav hög nostalgifaktor!).
Någon dag innan hade jag hittat på att jag skulle köpa tändsticksaskar och dekorera dessa med olika fina motiv, det kan vara fint att ge bort till dom man kommer och äter julmat hos! Dock hade jag inte så mycket material eftersom jag inte har beställt mina grejer från Panduro ännu, så jag tog bilder från tidningar som bakgrund och använde bokmärken och klistermärken till att dekorera med, nåväl här är resultatet:





Här ska ni även få se hur långt (kort) jag hunnit på mitt broderi, jag har en maffig tenta på tisdag så jag har inte hunnit brodera så mycket som jag hade önskat, nu till veckan lär det bli mera av det...


RSS 2.0