Halloween

Hejsan!
Igår firade vi Halloween hos sambons föräldrar med mat och sen hemma med gammal skräckfilm. De flesta av oss hade klätt ut oss som karaktärer ur Harry Potter, jag var professor McGonagall i form av animagus, alltså en katt :) Sambon var Lupin som varulv.
Sambon gjorde en jättefin tårta (ett Boo-spöke) med sugarpaste-lock vilket gjorde mig överlycklig eftersom jag fick äta något som var likt mandelmassa/marsipan för första gången på väldigt länge! Jag måste säga till alla andra nötallergiker att sugarpaste är ett riktigt bra alternativ när man inte får äta nötter. Efter ikväll är Halloween över och då börjar jullängtan på fullt allvar!


Umeåbesök

Hej på er!

I veckan har jag varit i Umeå och fick då tillfälle, igår, att besöka staden i någon timme. Det var helt underbart, Mia's Lustgård hade blockat fram sitt underbara julpynt och Lagerhaus hade också tagit fram en hel del julgrejer! Åhléns höll också på att få fram sitt vackra pynt.

Det var faktiskt första gången för i år för mig att få se julpynt på affärerna så jag var ju så mycket i extas som man kan vara efter 2 hektiska dagar med redovisningar och dålig sömn :) Jag tog några bilder så håll till godo! I helgen ska jag och min sambo fira lite Halloween med god mat, halloweentårta och gamla skräckfilmer.


Lagerhaus

Mia's Lustgård

En rolig utmaning!

Jag blev utmanad av Tomtenissans Julblogg att svara på några julfrågor!

Pepparkakor – Lussebullar
Skumtomtar – Knäck
Ischoklad – Marsipan (Hade gärna valt marsipan för jag hatar ischoklad men jag får inte äta nötter längre)
Köttbullar - Prinskorvar Båda!
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbenspjäll – Janssons frestelse
Paradis – Aladdin (Again with the allergies.. jag äter hemmagjorda praliner istället!)
Rullsylta - Pastej
Glögg Julmust (Har redan tjuvdruckit båda!)
Rödbetssallad – Dopp i grytan
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Äpplemos – Senap
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Ge - Få
Mysteriet På Grevieholm- Dieselråttor & Sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender (Gör en själv för första ggn i år!)
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

Jag vill gärna utmana 
http://julflickan.blogspot.com &
http://sannaschristmas.blogg.se Om dom inte redan har blivit utmanade! :)

Spånar på årets önskelista

Jag har börjat fundera lite på vad man ska önska sig i julklapp i år... jag tror det blir lite samma saker som jag brukar önska mig ;) Lila satinpåslakan till sovrummet och gärna en lila eller rosa badrock, här i fleece från Hemtex.
Nytt för i år är att jag önskar mig glas ur serien Essence från Iittala som jag och sambon har börjat samla lite på. Alla former av Essence-glas är aktuella! Och som vanligt vill jag ha fler saker ut Rosendahls Grand Cru-serie, bilder på urval finns här nedan (ölglasen tillhör inte Grand Cru men är från Rosendahl, Iittala har inte ölglas i Essence-serien så därför önskar jag mig dom här). Önskelistan kommer förmodligen att uppdateras men detta är som en försmak på vad jag önskar mig, det vanliga alltså! ;D

Men mest av allt önskar jag mig en jul med lugn och ro, att jag förhoppningsvis får vara ledig och ett gott sällskap och god mat.



Det här är ju en julblogg...

.... men alla vet ju att så fort Halloween är över så kommer julmyset igång på riktigt, därför måste även Halloween firas! ;)
Här är mitt (och sambons) arr! Jag ska åka till Umeå nästa vecka och göra mer grejer på univeritetet så jag ville göra klart arret innan. Det som är kvar att fixa är ju att skära ut pumpan (japp, den är äkta!) så att den ser lite läskigare ut, jag är rädd att den hinner ruttna om jag skulle skära ur den nu. Vi jobbade hårt med den igår kväll och målade staket som jag snurrade ihop av ståltråd och kors av klyvda blompinnar så vi hoppas att ni tycker det är fint! :)


Fler paket till kalendern


Nu har jag bara ett enda litet paket kvar! Min sambo har inte köpt ett enda till mig ännu (säger han i alla fall:)) och jag har nu bara ett kvar till honom, men det blir inte så många när man ska dela på de 24 dagarna, jag tycker det går alldeles för fort att hitta små presenter att ge...
Idag har jag varit på stan och köpt lite pynt till kommande Halloween-helgen men jag köpte några julgrejer också ;) En 50cl-julmust som jag och sambon glatt delade på när jag kom hem, Friggs te som jag har som "julte" det heter Green Chai och smakar nejlika, apelsin, kardemumma och kanel och kommer i en liten brun box, samt Blossa 10 från Systembolaget men glöggen får nog vänta ett bra tag till innan den får öppnas :)

Mm.. nummer 13 och nummer 19 i kalendern.. spännande, spännande :)

Sagaform

Måste säga att jag är myckt imponerad över Sagaforms julprodukter - många är verkligen jätte-jättefina! och det bästa av allt är att de inte kostar skjortan. Här får ni se mina favoriter som jag har suttit och suktat efter nu på morgonen:


Alla bilder här hämtade från RoyalDesign.se (som för övrigt har gratis frakt om man beställer för över 500kr, inte illa!)

Längtar till julshopping

Hej på er!

Idag har jag gått lite på stan och tittat i affärer innan jag börjat jobbet. Jag längtar verkligen till julsakerna kommer ut i affärerna, det är så himla mysigt! Min käre sambo plockade upp mig efter jobbet och då for vi och handlade lite mat, jag hittade 101 nya ideér Jul som jag ska läsa nu till kvällsteét :) Får se om dom har några vettiga tips.

Annars har jag broderat en hel del i helgen, såhär långt har jag kommit på min bonad med julmat, inte så mycket kvar ändå förutom ramen osv (finns bilder på hela motivet i tidigare inlägg för den som är intresserad)



Tjuvstart


För en tid sen fick jag några små saker jag hade beställt till min sambos julkalenderpaket. Det är faktiskt första året vi har en julklappskalender tillsammans!

Jag brukar inte vara så här tidigt ute med julklappar men jag ville utnyttja ett bra erbjudande så då fick det bli som det blev :) Nu har jag gått och längtat i flera dagar efter att få slå in dom små rackarna och idag hade jag tid och kunde inte hålla mig längre. Här får ni se mina skapelser:



Titta vad jag fick se när jag såg ut genom fönstret....

Så vackert!
Igår jobbade jag på eftermiddagen och passade på att köpa med mig ett ex av Allers Julmagasin hem, jag bläddrade igenom den två gånger under kvällen. Det fanns mycket fint mys, blev särskilt sugen på att göra en egen liten gran i mitt kontorsrum/datarum och att göra en mousse med vit choklad och lingon som fanns med recept i tidningen. Jag tror fasiken det blir att testa göra Eggnog iår också, jag tror att jag kommer tycka det smakar s.k.i.t, men det är en så klassisk dryck (i USA åtminstone) så det skulle vara häftigt att få smaka! Jag lade även märke till en internetbutik som heter 5 årstider som de visade produkter från i Allers, dom hade en del fina pumlor. Så köp tidningen om ni inte har gjort det, och låt er inspireras!



Snön!

Igår hade vi för första gången på länge ett massivt fel med bredbandsbolaget så hela stan var utan bredband, därför uppdaterade jag aldrig bloggen igår :)
Igår var jag och sambon däremot ut till mina svärföräldrar och promenarade med deras hund. PPå deras gård låg en del snö kvar! Nog för att det är mest frost men man ser ju att det är snö också :)
Jag gjorde också ett besök på Ljusboden igår men jag kunde inte bestämma mig för några halloweenljus så därför får det vänta nån vecka, dom hade börjat ta fram massor med julljus, bl.a. deras populära "Grötljus" som luktar kanel och "serveras" i en lerskål. Å vad jag längtar tills man får åka dit för att göra juleljusen! Underbart ska det bli! :)



Jag ser det snöar, jag ser det snöar!

Jo, det är sant, det snöar just nu i Boden. Snön stannar inte på marken men den är då i luften! Vi brukar ju ha mycket snö här uppe (såklart) men de riktiga massorna brukar inte komma förren i december och fram tills dess har vi blandat väder med snö som förvinner. Men kallt då såklart. Jag gillar snö, det är vackert, det blir tyst(!) och ljust överallt (vilket behövs när det blir mörkt ute kl 14.00 mitt i vintern.)
Det enda negativa med snön är att det blir jobbigare att promenera och jogga. Jag har precis börjat jogga så vi får se vad jag har för lösning på problemet, men ett par halkskydd/broddar under dojjorna nu när det börjar frysa-på är nog ett måste om man inte vill slå ihjäl sig ;D
Jag ska åka ut med bilen nu och se om jag kan ta en bild att lägga ut här!
Förresten, idag har jag fixat bloglovin' så nu kan ni vara snälla och visa mig att ni följer min blogg! Give me some support! ;) Följ min blogg med bloglovin

Jag var ut nyss på promenad, det hann sluta snöa men lite norrsken fick jag allt se! Temperaturen låg runt 0 och ena sekunden frös det på och andra inte. Inga bilder blev det i alla fall, det var för mörkt för att fotografera!

Inspiration

I fjol såg jag i någon jultidning att man hade dekorerat en SIRLIG ljuskrona från IKEA fullt med julpynt, pepparkakor och röda hjärtan, det måste jag göra iår! Det var så himla fint! Och tänk att få ha levande ljus ovanför köksbordet :D 199kr kostar den bara, hoppas man får ta sig till IKEA snart då :)


Broderiet


Såhär långt har jag kommit hittills... det har inte varit så mycket broderi i förra veckan eftersom jag var i Umeå men igårkväll och fredagskväll så gick nålen varm!



Rustas julpynt

Ibland tycker jag faktiskt att Rusta lyckas ha en del bra saker att köpa som faktiskt håller rätt ok kvalitet, ifjol köpte jag några figurformade julgransprydnader men jag måste säga att för det priset de tog för dom så höll dom inte måttet, många var lite felmålade. Nu när jag surfade in på hemsidan igår efter tips på Dorpans julblogg så hittade jag faktiskt ett par pumlor som jag blev väldigt intresserad av, de ser lite gammeldags ut på något sätt. Hoppas verkligen att dom är lika fina i verkligheten som på hemsidan, man får väl åka dit någon gång innan jul och kika lite. Jag tycker att det är roligt att blanda godbitar från många olika affärer och prisklasser - bara produkterna håller måttet så!
Hittade även några andra saker jag skulle kunna tänka mig att köpa om de ser fina ut i butiken.





Fler och större bilder finns att se på rusta.se där dessa är hämtade.

Yippie!!!

Jag har inte kollat febrilt på Ikeas hemsida efter när dom skulle lägga ut årets julpynt, men när jag surfade in igår så upptäckte jag att pyntet hade börjat komma in, underbart! Jag tyckte dom hade en del fina mönster i år och hoppas att jag får fara dit om ungefär en månad eller något, när sakerna börjar komma in i lager på "mitt" fina varuhus "Haparanda Tornio" :D



Recept

Hej på er! Nu har jag kommit hem från Umeå efter någon dag med studentliv. Idag har jag suttit och tittat efter recept till dagens efterrätt men jag kunde inte låta bli att läskas av dessa spännande julrecept från alltommat.se.
Jag längtar verkligen tills julbaket får sätta igång! Men man får nog dra på sig löparskorna ett tag till innan så det inte blir så jobbigt efter jul ;)
Alla bilder och recept är hämtade från Allt Om Mat.



Julig Tiramisu




Pepparkaksbollar



Apelsintryffel


Saffranskaka

Årets julstrumpa

Nu har jag helt plötsligt fått sambons blivande julstrumpa i brevlådan. Den ser fin ut! Nu har jag mååånga julbroderier att göra :D
Men jag blir faktiskt riktigt besviken på "Ateljé Margaretha"s otroligt dåliga service. Jag tycker att man ska kunna förvänta sig mer av ett företag som säljer så personliga saker och framstår som ledande inom branchen. För det första så fick jag inget mejl eller något slags leveransbesked där jag fick veta hur mitt broderi skulle skickas eller hur lång tid det skulle ta, bara att det skulle skickas "omgående" stod i min leveransbekräftelse - så eftersom det gick flera dagar utan att jag fick något leveransmejl så antog jag att den kanske var restnoterad men att dom inte tänkte säga något.

Jag gjorde beställningen på kvällen den 21:a september och fick betala 45kr i expeditionsavgift och 15kr i faktura-avgift (obligatorisk, det går inte att betala på något annat sätt hos AteljéMargaretha) och vad fick jag för det?! Jo jag fick vänta 8 arbetsdagar utan besked och betala 45kr i frakt för ETT BREV i en plastpåse som brevbäraren kunde lämna i mitt brevinkast och dessutom då betala 15kr i faktura-avgift, en faktura som medföljde brevet.
Det är ju som internethandel fast på stenåldern. Jag tänker då inte beställa därifrån igen.

Imorgon tar jag tåget ner till Umeå för att spendera några dagar i skolan med tenta, föreläsningar och seminarier.
Det ska bli roligt att träffa alla mina klasskompisar och framförallt träffa min kompis Malin som jag bor hos när jag är i Umeå. Tentan på torsdag är i "farmaceutisk praxis med författningar" och vi måste ha 80% för G  så wish me luck! ;D


RSS 2.0